Hálát adtak az elmúlt hónapokért

2023.06.14. 15:30

Tan- és hittanévzáró istentisztelet a hévízi református gyülekezetben

Tan- és hittanévzáró istentiszteletet tartott a hévízi református gyülekezet. Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor hálát adott az Úr segítségéért és azért, hogy egészségben megérhették ezt a napot.

Péter B. Árpád

A hittanos fiataloknak a gyülekezet ajándékokkal köszönte meg az elmúlt tanév kitartását, szorgalmát

Forrás: Kotora Pál

A lelkipásztor arra hívta fel a figyelmet: Isten az elmúlt majdnem 10 hónapban is a gyerekek és a szülők mellett állt, akik így sikerrel vették az akadályokat.

– Hálát mondunk neked, drága Istenünk, aki az észbeli tálentumot, a tehetséget adod mindannyiunknak, hogy jól tudtuk azt forgatni, és hogy áldás lehetett az életünkön, amit meglátunk a szép bizonyítványokban is – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta. – Kérünk téged, légy most itt Szentlelked által a hittanévzáró alkalmunkon, s kérünk, szóljon hozzánk a te Igéd, lehessen az számunkra áldás, hálaadás és útmutatás.

A református lelkész azt mondta, végre eljött a vakáció, amelynek két és fél hónapjában „pihenhetünk, táborba mehetünk és értékes időt tölthetünk együtt a családunkkal”. Kiemelte: e napon hálát adnak Istennek azért, hogy támogatta a fiatalokat és szüleiket ebben a tanéven is.

– Megsegítette gyermekeinket, megmentett bennünket mindattól, amitől féltünk, rettegtünk – tette hozzá Péntekné Vizkelety Márta. – Sikeres tanévet zárunk, s ő mindvégig vigyázott rátok, drága gyermekek, mi szülők pedig mondhatjuk: köszönöm Uram, hogy őrt álltál mellettük és egészségben lehetnek.

Az istentisztelet végén a hittanos fiatalok ajándékokat kaptak a gyülekezettől, jutalmazva a jóságot, a szeretetet és a buzgalmat. Végezetül Kotora Erika és Kotora Pál hitoktató és presbiter munkáját köszönte meg a lelkipásztor, előbbiek pedig a közösség nevében mondtak hálát a tanév szolgálatáért Péntekné Vizkelety Mártának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában