Kirándulás

2023.06.21. 12:53

Sümegen jártak a lenti kertbarátok

Szakmai kirándulást szervezett június 17-én Sümegre és környékére a Lenti Kertbarátkör Egyesület a tagjainak.

Korosa Titanilla

A Lenti Kertbarátkör Egyesület tagjai

Fotó: Korosa Titanilla

Röszler Attila, a civil szervezet elnöke számolt be a programról.

– Sümeg több nevezetessége közül elsőként megtekintettük a várhegy tövében meghúzódó püspöki palotát, ahol több mint másfél órás tárlatvezetésen csodálhattuk meg a barokk építészeti stílusban épült palotát, a palota történetét, kiállításait – tudtuk meg. - Ezután az Afrikárium következett, amely egy páratlan afrikai trófeagyűjtemény. Az ebédet követően kezdődött a szakmai program. Meglátogattuk az 500 éves múlttal rendelkező Palota Pincét, ahol Egly Márk kézműves borászata található. Az ültetvény a sümegi vár oldalában helyezkedik el. Organikus gazdálkodást folytatnak, natúr borokat állítanak elő. A tulajdonos nagy élményt nyújtó előadásában megismerkedhettünk ezzel a technológiával és megkóstolhattuk a végeredményt is, amely kiváló, de kereskedelemben nem kapható. Ezt követően "bevettük" a várat, ahol szintén tárlatvezető közreműködésével ismerhettük meg annak történetét és csodálhattuk meg a pompás kilátást. Befejező program volt a Hegymagason, Szentgyörgy-hegyen a Horváth Pincészetnél tett látogatás. Itt borászati technológia bemutatón és borkóstolón vettünk részt, illetve kemencés vacsorával zártuk a napot. A kiránduláson több mint 40 fő vett részt.

Röszler Attila hozzátette, a program megvalósításához jelentős anyagi támogatást nyújtott dr. Tánczos Frigyes, a kertbarátkör tagja, továbbá pályázat keretében támogatta a Bethlen Gábor Alapítvány is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában