„Itthon otthon vagy”

2023.06.14. 09:00

Nem talált legyőzőre a honismereti versenyen „a királynék városában”

Hegedüs Máté Mihály, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 10. A osztályos tanulója az „Itthon otthon vagy” honismereti és földrajzverseny országos döntőjében középiskolás kategóriában az 1. helyen végzett.

Arany Horváth Zsuzsa

Varga Dorián, Hegedüs Máté Mihály, Verő Réka és Stárics Roland

Forrás: ZMG

A háromfordulós versenyen a diákok hazánk társadalmi és gazdasági földrajza mellett kreativitásukról és digitális kompetenciáikról is számot adtak. Stárics Roland (az iskola igazgatóhelyettese, földraz-történelem szakos tanár)  tanítványa Göcsej természeti és kulturális értékeiről készített ismeretterjesztő videót, majd a Balaton-felvidéki nemzeti park természeti látnivalóiról és turisztikai programkínálatáról állított össze egy háromnapos osztálykirándulás tervét tartalmazó, információgazdag weblapot. A versenyen további zrínyis sikerek is születtek. Verő Réka 9. B osztályos tanuló a 4. helyet, Varga Dorián 9. A osztályos tanuló pedig a 6. helyet szerezte meg. A kétnapos döntőnek az idei évben Európa Kulturális Fővárosának számító Veszprém adott otthont a Pannon Egyetem szervezésébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában