Szezonnyitó

2023.06.28. 13:53

Megnyitották a kustánszegi tóstrandot

Sokan ismerik Zalában a 15 hektáros vízfelületű, 1986-ban az akkori helyhatóság ötlete nyomán két patak felduzzasztásával keletkezett kustánszegi tavat, amely a horgászok és természetes vizeket kedvelő fürdőzők kedvelt szabadidős helyszíne. Utóbbiak mostantól bátrabban látogathatják, hiszen a tó rendelkezik engedélyekkel, s a két közeli önkormányzat jóvoltából a strand területe is megújult az elmúlt hetekben.

Arany Horváth Zsuzsa

"Egy csónakban evezünk", idézte a mondást Vigh László, amikor Bécs Tiborné polgármesterrel, Bencze Ildikó jegyzővel és Bicsák Richárd polgármesterrel néhány percre vízre szállt. Mögöttük a bóják jelzik a biztonságos fürdés határát

Fotó: Pezzetta Umberto

A szezonnyitót szerdán délelőtt tartotta Bécs Tiborné Kustánszeg, Bicsák Richárd Becsvölgye polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő. A Zalaegerszegtől 20 kilométerre lévő település vezetője elmondta, a tó, melynek északi-keleti részét a horgászegyesület tartja karban, a kilencvenes évektől kedvelt turisztikai célpont, amihez a táj és a vadászati adottságok is hozzájárulnak. A tó immár népegészségügyi hatósági engedéllyel rendelkezve naponta 10-20 óra között várja saját felelősségre fürdőző látogatóit, akik büfét, öltözőt, pihenő helyet is találnak. Közösségi rendezvényre július 8-án, szombaton kerül sor a VII. Göcseji Dombérozó programsorozata keretében, aznap 13 órától közös, néhány kilométeres túrán járhatják körbe a festői tavat a kirándulók. 

Vigh László országgyűlési képviselő elismeréssel nyilatkozott a kustánszegiek munkájáról, mondván, azok teremtenek igazi értéket, akik a helyi adottságokból hozzák ki a legtöbbet. A közelben több mint 200 szálláshely is található, így a természetközelségre vágyó messziről érkezők számára is vonzó Göcsej egyik legszebb völgye. Bizonyíték erre a megnyitón jelen lévő Erdélyi Margit által 2016 óta a községben üzemeltetett kemping, amely rászoruló családoknak ingyen biztosít szállást. Bicsák Richárd, Becsvölgye polgármestere az előtte szólókhoz csatlakozva azt emelte ki, hogy végre hivatalosan is strandként üzemelhet a tó nyugati partszakasza, amelyhez az önkormányzatok együttműködése tett lehetővé.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában