Elismerés

2023.06.02. 15:26

Marosvásárhely díszpolgára lett Balaicz Zoltán

Zalai Hírlap

A képen Gecse Péter alpolgármester, Balaicz Zoltán, Cseh Gábor és Horváth Gábor, a polgármesteri hivatal osztályvezető-helyettese

Forrás: Facebook / Balaicz Zoltán

Zalaegerszegre érkezett az erdélyi testvérvárosból, Marosvásárhelyről a Zalaegerszegért díjas Cseh Gábor, a Marosvásárhely - Zalaegerszeg Baráti Egyesület elnöke, közölte Facebook-oldalán pénteken Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Mint írta: Cseh Gábor kettős céllal érkezett a városba. Egyrészt elkísérte a marosvásárhelyi Eufónia Pedagóguskórust, melynek tagjai ma este közös koncertet adnak a Zalaegerszegi Városi Vegyeskarral a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

"Másrészt pedig arról a számomra egyszerre megható és megtisztelő hírről tájékoztatott, hogy erdélyi testvérvárosunk közgyűlése Marosvásárhely díszpolgárává választott a két település baráti kapcsolatának ápolása, a nemzeti hagyományok erősítése és a kulturális együttműködések szorosabbá tétele elismeréseként. A díszpolgári kitüntetést a június 23-ai ünnepi közgyűlésen vehetem át Erdélyben, Marosvásárhelyen. Hálásan köszönöm a díszpolgári címet, amely rajtam keresztül minden zalaegerszegi polgárnak, a teljes közösségüknek szól" – írta Balaicz Zoltán.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában