Sajtótájékoztató

2023.06.29. 18:00

Fatemplom Fesztivál július idusán

Július idusán, a harmadik hét végén Magyarföldön rendezik meg az idei Fatemplom Fesztivált, a részletekről csütörtökön az egerszegi falumúzeum zalacsébi fatemplomában tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

A tájékoztatón Bali Zoltán, Gryllus Dániel, Laposa Julcsi

Fotó: Arany Gábor

Bali Zoltán alpolgármester köszöntője után Gryllus Dániel, a fesztivál egyik alapítója, a Kaláka együttes vezetője felidézte, hogy a gyökerek a nyolcvanas évekbeli diósgyőri Kaláka Fesztiválhoz kapcsolódnak. Ennek magyarföldi folytatását az őrségi településen adakozásból felépített ökumenikus templom felszentelésének első évfordulóján, 2011-ben tartott zenés összejövetel jelenti. Ez nőtt fesztivállá, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon programok sorjáznak, mindezek házigazdája a fatemplom megálmodója, Magyarföld volt polgármestere, Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel.

Az idei fesztivál július 14-én délután a Kanizsa Bigband felléptével kezdődik és július 16-án este Lovasi András szólóestjével zárul. Közte a három napon fellép többek között a Vecsei H. Miklós és a Qjúb, a Muzsikás és Berecz István, Lackfi János, a Kaláka, Rátóti Zoltán, a Sziámi AndFriends, a Laposa Julcsi Band, valamint az Eucharist és Mező Misi. A fesztivál zárónapján a fellépők részvételével 11 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet, a szolgálattevő lelkészek: Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, Balog Zoltán református, Kondor Péter evangélikus püspök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában