Országismereti vetélkedő

2023.06.04. 12:00

Ezüstérmet szerzett két borsfai fiatal a megyeszékhelyi idegennyelvi versenyen

A zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban szervezték meg a "Das große D-A-CH-Quiz" német nyelvű vármegyei országismereti versenyt. Az eseményen a borsfai Fekete-iskola két tanulója a második helyen végzett.

Benedek Bálint

Az ezüstérmesek együtt, balról: Szigligeti-Tar Huba, Molnár Barnabás, Kecskés Krisztián, Kecskés Ádám

Forrás: ZH

Bedő Katalin felkészítő tanár vezetésével Molnár Barnabás és Szigligeti-Tar Huba kettős az első fordulóban Ausztria fővárosának, Bécsnek egyik legszebb látnivalóját a Schönbrunni kastélyt, míg a másik páros Kecskés Ádám és Kecskés Krisztián szintén Bécsben a belváros szívében lévő Szent István-székesegyházat mutatták be plakáton. A második fordulóban német nyelvű országokkal kapcsolatban feladatlapot oldottak meg. Sokat készültek a versenyre, rengeteg országismereti szöveget olvastak és fordítottak. Minden területen megismerkedtek a négy német nyelvi ország sajátságaival, földrajzával, látnivalóival, történelmi, kulturális, sport, zenei hagyományaival és a híres embereivel. A Molnár Barnabás és Szigligeti-Tar Huba duó második lett, a Kecskés testvérek pedig jól helytálltak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában