Elkezdődött a magyar érettségi

2023.05.08. 12:00

Zalaegerszegen mintegy ezer diák fejezi be középiskolai tanulmányait (galéria, videó)

Hétfőn reggel 9 órakor országszerte elkezdődött a magyar érettségi, több mint 74 ezer diák ült az iskolapadokba. Idén az országban összesen 111 ezer középiskolás ad számot eddigi tudásáról. Zalaegerszegen 2023-ban 932 diák fejezi be középiskolai tanulmányait, 306-an állami gimnáziumokban, a technikumokban 523-an, a Béke ligeti iskolában pedig 10-en végeznek.

Mozsár Eszter

Izgalmas pillanatok a 12. B osztályban.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium a többi iskolához hasonlóan a hétvégén elbúcsúztatta 93 végzős tanulóját. Ők hétfőn reggel elkezdték a magyar érettségit, hat tantermet tartottak fenn számukra. Lapunk érdeklődésére Tóth Gábor igazgató elmondta, mindannyian beadták jelentkezésüket valamilyen felsőoktatási intézménybe. Idén magyarból nem, ám a többi tantárgyból – matematikából, történelemből, angol és német nyelvből - emelt szintű érettségit is írnak diákok.

Bereczné Takács Judit igazgatóhelyettes, magyar-német szakos pedagógus és Tóth Gábor igazgató a vizsgákat tartalmazó boríték felbontása közben
Fotó: Pezzetta Umberto

A Mindszenty-iskolában ebben az évben ballagott az utolsó dráma és informatikai osztály, jövőre pedig az utolsó orosz nyelvet tanuló osztály is elbúcsúzik az intézménytől, így a 2024/25-ös tanévtől angol, német és francia nyelvű gimnáziumi osztályok indulnak majd. Tóth Gábor hozzátette, szerencsére mára nagyon nagy az érdeklődés az iskola iránt, 2005-ben még csupán ötvenen végeztek náluk, mostanra megduplázódott az első évfolyamra beiratkozók száma.

Péter Eszter és osztálytársai elkezdték a vizsgát
Fotó: Pezzetta Umberto

A szövegértési feladatban egy kortárs magyar írónő borokról szóló szövegét kapták a vizsgázók az érettségi első részében. Egy biciklizős kampány és levélírás közül választhatnak a középszintű vizsgázók a gyakorlati szövegalkotás feladatban.

Minden kellék, ami szükséges a sikeres érettségihez
Fotó: Pezzetta Umberto

További információkat az érettségiről később olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában