A tisztelet és a megbecsülés jele

2023.05.15. 13:00

Vendégül látták a nyugdíjaskorúakat Zalacsében

A idősek iránti tisztelet és megbecsülés egyik jele, ha leülünk beszélgetni velük, meghallgatjuk élettörténeteiket, illetve megfogadjuk tanácsaikat – mondta a szépkorúak napja apropóján Erdei Csaba, Zalacséb polgármestere. Az északnyugat-zalai községben vasárnap délután látták vendégül a település nyugdíjas korú lakóit.

Gyuricza Ferenc

A zalacsébi szépkorúak napján a helyi óvodások adtak műsort

Fotó: Gyuricza Ferenc

A megvendégeléssel egybekötött ünnepségen Erdei Csaba portálunknak elmondta: a mintegy ötszáz fős község lakóinak körülbelül negyede tartozik már abba a korosztályba, amelynek tagjai névleg ugyan nyugállományban vannak, ám többségük továbbra is tevőlegesen dolgozik családja s gyakran a helyi közösség érdekében is. Azon generációk tagjait gyűltek össze megünnepelni, akik számára a munka a mindennapos élet természetes velejárója, s akik megalapozták a település jelenét. A polgármester azt is örömmel jelezte, hogy a korábbi évekhez képest ezúttal némileg nagyobb számban fogadták el az önkormányzat meghívását az érintettek.

A szépkorúak napján előbb a helybéli óvodások adtak műsort, majd Sláger Tibó szórakoztatta a jelenlévőket. Ezt követően Erdei Csaba felköszöntötte a település legidősebb lakóját, a 93 esztendős Baumgartner Károlynét, míg az egészségi állapotuk miatt távol maradó kerek évfordulósok – a 85 esztendős Laposa Józsefné, valamint a 80 éves Horváth Lajosné – számára otthonukban adták át az önkormányzat ajándékát.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában