Segítők Kanizsáról

2023.05.13. 13:00

Újabb szállítmány ment Csaba testvérhez

Immár 10 éves hagyomány, hogy nagykanizsai vállalkozók segítik Böjte Csaba testvér gyermekotthonainak működését.

Horváth-Balogh Attila

Csécsei Gábor (balról) az otthon vezetőjének férjével épp egy mosógépet igyekszik bevinni az otthonba. A kép jobb szélén unokája, Kevin is feltűnik

Fotó: ZH

2013-ban indult útnak először a nagykanizsai Csécsei Gábor ötletgazda egy mikrobusszal, amiben akkor lánykaruhákat, férfi cipőket, ingeket, kabátokat, női ruhákat, fiúcipőket, kamaszruhákat, női lábbeliket, csizmákat, sportruházatot, különböző tisztítószereket, mosóport, élelmiszereket, lisztet, cukrot, mustárt és 104 darab kispárnát vitt Csaba testvér dévai, tusnádfürdői és szovátai otthonaiba. Azóta a folyamatos karitatív akciókba sokan beszálltak, a piarista iskolától kezdve a Jézus Szíve Plébánián át a Király Gyógyszertárig, és még sorolhatnánk. 

A közelmúltban újabb adományszállítmány indult útnak, ezúttal a marosvásárhelyi Szent Cecília Otthonba, mely nemrég nyitotta meg kapuit és számos berendezési tárgy hiányzott még ahhoz, hogy komfortos lakhatást biztosíthasson a nehéz sorsú lakóknak, gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

Csaba testvér, az otthon vezetője, az ő férje és az egyik kis lakó
Fotó: ZH

A nagylelkű kanizsai felajánlók (Tóth Gábor - West Metrik Hungary Kft., Senger Dániel - Bows4you-Archery Kft., Németh Pál-Fabak Kft. és Csécsei Gábor- Costura Kft.) révén egyebek közt paplanok, párnák, matracok, mosógép, függönyök, sötétítők, televíziókészülék, mosogatógép, háztartási eszközök, edények, serpenyők, lábasok, poharak, bútorok, porszívó és különféle kerti eszközök érkeztek az otthonba a közelmúltban.

– Marosvásárhelyi utamra legnagyobb unokám, a 15 éves Keve is elkísért, mert érdekelte ez a dolog és nagyon tetszett neki – árulta el Csécsei Gábor. – Kisebbik lányom, Anna szintén folytatja a családi hagyományt, ő Gyergyószentmiklósra, Dózsa György községbe és a torockói otthonokba vitt adományokat,  matracokat, varrógépet, gyümölcsöt. Mindez nagy öröm számomra, jó érzés, hogy folytatják azt, amit én elkezdtem.

Az adományok révén komfortosabbakká váltak a szobák 
Fotó: ZH

Fechete-Bálint Adél, Csaba testvér munkatársa (nem mellesleg egyik fogadott gyermeke), az otthon vezetője ezt írta levelében az adományozóknak:

„A marosvásárhelyi házunk jelenleg fiatalokkal foglalkozik, segítünk szakmai, lelki tanácsadásban, illetve lakhatást biztosítunk számukra. Sok olyan fiatal van, akik a gyermekotthonból kirepülve, nagyon nehezen tudnak elindulni a világban! Szárnyakat adunk nekik és segítünk a repülésben, hogy céljaikat, álmaikat valóra tudják váltani egy boldog, szebb jövőt teremtsenek maguknak, és hogy merjenek álmodni! Mindenkinek köszönjük az adományokat, imába foglaljuk őket és bízom benne, hogy a felnövekvő generáció megtermi a maga gyümölcsét egyéni és közösségi életükben. Isten fizesse!”
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában