Gyenesdiási siker született

2023.05.10. 13:00

Több mint tíz éve szolgálja a környezeti nevelést a Zöld Zala

A Zöldek Tanácsa és a Fejér György-könyvtár idén is megrendezte Keszthelyen a Zöld Zala vetélkedőt általános iskolás fiataloknak. A döntőben gyenesdiási siker született.

Péter B. Árpád

A zsűri tagjai és a verseny legjobb csapatai az eredményhirdetés után

Forrás: Fejér György-könyvtár

A Zöld Zala 2009-ben indult, s azóta – két covidos év online programja mellett – minden esztendőben várják az ifjakat a szervezők, akiknek célja, hogy felhívják a figyelmet Keszthely és környéke természeti értékeire, illetve a környezettudatos életmódra.

A versenyre – amelynek a bibliotéka olvasóterme adott otthont – nemcsak a város, hanem a tágabb térség iskoláiból is érkeztek általános iskolás diákok, a rájuk váró feladatok pedig a környezeti nevelést szolgálták.

Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes arról adott tájékoztatást: a nemes versengést ezúttal a gyenesdiási Kárpáti-iskola Balatoni compók nevű csapata nyerte, felkészítőjük Duráncsik Éva. A további sorrend: 2. Kreatív osztag (keszthelyi Ranolder, felkészítő: Kurucz Katalin), 3. Kacagóbékák (hévízi Illyés, felkészítő: Tóthné Huszti Ágnes), 4. Felfedezők (keszthelyi Életfa, felkészítő: Szilágyi Adrienn).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában