Összefogás

2023.05.08. 13:16

Rengetegen szeretnének segíteni a zalaegerszegi tűz károsultjainak

Sok felajánlás érkezett a szombaton a Holub utcában bekövetkezett társasházi tűz károsultjainak megsegítésére.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor

Mint ismeretes, a Holub utca 16-ban egy első szinti lakás szobájában az elektromos roller gyulladt ki töltés közben. Mire a vásárolni távollévő család hazaért, a lángok a homlokzati szigetelést begyújtották, és a falon felfutó tűz a négyszintes épület két lépcsőháznak a tetejét elemésztette.
Balaicz Zoltán  polgármester közösségi oldalán arról számolt be, hogy számlát nyitottak a pénzbeni adományok fogadására:  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, 11749008-15432704-16020007, a közlemény rovatba beírandó: tűzkárosultak megsegítése. 
 A további adományok - ruhák, tartós élelmiszerek, játékok, bútorok, háztartási gép  - esetében célszerű a károsultak közvetlen megkeresése. Az önkormányzat igény esetén a károsultakkal egyeztetve gyűjtőpontot is kialakít. A tűz után egy család kért segítséget, ők apartmanban kaptak helyet, a többi család barátoknál, családtagoknál oldotta meg lakhatását. Akinél ez hosszabb távon nem működik, számára is biztosít az önkormányzat elhelyezést. A polgármester ígéretet tett, hogy az önkormányzat szakemberei minden szükséges segítséget megadnak a társasház részére.  
A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy elkezdődött a munka a társasház kezelőjének megbízásából, a romokat konténerbe gyűjtik. 
A Holub utcai tűzzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, a nyolcvanas-kilencvenes években hasonló megoldással számos épületet húztak fel Zalaegerszegen. Azaz: a külső falazatot polisztirollemezekkel (hungarocell) szigetelték, a nyílászárók felett pedig nincs a tűz terjedését meggátló sáv, ami általában bazaltgyapot. A polisztirol nagyon gyorsan ég, és ez rendkívül sűrű, mérgező füsttel jár, mint ahogy ez szombaton is látható volt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában