Ünnepi műsor

2023.05.08. 14:34

Rendhagyó módon köszöntötték az édesanyákat Petrikeresztúron

Második alkalommal szervezett rendhagyó programot anyák napjára Petrikeresztúr önkormányzata. Vasárnap délelőtt kötetlen beszélgetéssel egybekötött közös reggelire hívták meg az édesanyákat, nagymamákat és dédiket.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

A programhoz természetesen rövid ünnepi műsor is társult, a közép-zalai településen élő gyermekek az alkalomhoz illő versekkel és dalokkal kedveskedtek a megjelenteknek, majd virággal köszöntötték szeretteiket. Ezt követte a vendéglátás, amiben ugyancsak közreműködtek a gyermekek. 

- A tavalyi után ez már a második alkalom volt, hogy így szerveztük meg anyák napi rendezvényünket – mondta Borvári Lili, a település polgármestere. – Az volt a szándékunk, hogy ne csak a szokványos módon köszöntsük az édesanyákat, nagymamákat, esetleg dédmamikat, hanem kényeztessük is őket egy kicsit. Általában ugyanis ők azok, akik kiszolgálják a gyerekeket, s mivel ezt teszik egész év során, talán még inkább tudják értékelni, ha ez most fordítva van.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat nemcsak a tárgyi feltételeket biztosította a reggeli elkészítéséhez, hanem arról is gondoskodott, hogy a személyzet is meglegyen hozzá, ugyanakkor  örömmel vették, hogy a műsorban közreműködő gyerekek is segítettek, a tálalás egy részét például ők végezték. A bensőséges hangulatot azzal is igyekeztek megteremteni, hogy a műsorban közreműködők ezúttal nem a színpadon állva szavaltak, énekeltek, hanem közvetlenül a meghívott vendégek előtt állva szerepeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában