Közösségi élet

2023.05.22. 12:30

Prószaünnepet rendeztek Besenyőben (galéria)

A sülő prósza kellemes illata, a beszélgetések, nevetések vidám zaja, az udvaron a tele tálakkal egyensúlyozó élénk jövés-menés adta hírül, a közösségi élet lassan visszatér rendes kerékvágásába Zalabesenyő egykori iskolaépületébe.

Fincza Zsuzsa

Farkas Ernőné egyszerre két serpenyővel is megbirkózott – a mögötte lévő tűzhelyen Nagy Imréné sütötte az utánpótlást

Fotó: Fincza Zsuzsa

– 2004-től szinte minden városi prószafesztiválon részt vettünk, klubunknak nincs is olyan tagja, aki ne "prószázott" volna több alkalommal is. Nagyon szerettük, jól éreztük magunkat, de fiatalabbak voltunk és még jobban bírtuk a gyűrődést. Az idő azonban elszállt felettünk, ezért úgy döntöttünk, mostantól a közösségi házunkban szűkebb körben, magunknak és barátainknak rendezünk amolyan besenyői prószaünnepet. Nem kell cipekednünk, megfelelünk a zsűrinek és egyéb kritériumnak – ezúttal a barátaink lesznek az ítészek – magyarázta Bérczes Tivadarné, a nyugdíjasklub vezetője.

Mi tagadás, népes baráti társasággal bír a zalabesenyői nyugdíjasklub: a Besenyő a 2000-es Években Alapítvány többi civil szervezete, így a Besenyői Baráti Kör, s mindenki nagy örömére: a ifjúsági klub tagjai is elfogadták a meghívásukat. Gecse Péter alpolgármesterrel az élen a településrészi önkormányzat sem maradt le a meghívottak listájáról, miként dr. Kocsis Gyula vezetésével a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az Éveknek" Országos Szövetségének zalai szervezete sem.

– Szeretnénk, ha hagyományteremtő lenne ez az alkalom annyiban is, hogy ezentúl az alapítvány civil szervezetei gyakran sort kerítenének közös találkozókra, ünnepségekre, vidám összejövetelekre – árulta el törekvésüket Simon József, a Besenyő a 2000-es években Alapítvány elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában