Ülésezett a Zala Megyei Idősügyi Tanács

2023.05.22. 19:15

Óvakodjanak a nyugdíjasok a kibertámadásoktól

Az egészségügyi szolgáltatásban történt változásokról, valamint bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekről esett szó a Zala Megyei Idősügyi Tanács soron következő ülésén, amit hétfőn délelőtt tartottak a Megyeházán.

Mozsár Eszter

Fotó: Mozsár Eszter

Az utóbbi időben ugrásszerűen megnövekedett az online csalások száma. A megtévesztő hívásokat, elektronikus leveleket gyakran közismert társaságok, szolgáltatók, pénzügyi intézetek nevében küldik a csalók, s pillanatok alatt nagy értékű, akár több millió forintos kárt okoznak. A virtuális világot kevésbé ismerő idősek vannak kitéve leginkább ezeknek a kibertámadásoknak, mondta Tóth László r. őrnagy, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője. Az előadó egy teljesen friss, aznapi ismeretlen számról érkezett üzenettel szemléltette, semmilyen körülmények között ne adják meg személyes adataikat a nyugdíjasok.

Tóth László r.őrnagy az internetes csalásokra hívta fel a figyelmet, mellette Pácsonyi Imre elnök és dr. Kocsis Gyula alelnök
Fotó: Mozsár Eszter

Másik napirendi pontként az egészségügyi intézményekbe történő utazási költségtérítés változásairól, az Európai Egészségbiztosítási Kártya igényléséről adott tájékoztatást Dr. Árok Krisztina. A Zala Vármegyei Kormányhivatal Családtámogatási és Egészségbiztosítási Főosztályának vezetője ezen kívül az egészségügyi kiadásokhoz kapcsolódó egyszeri segély igénybevételéről szólt. Pácsonyi Imre, az idősügyi tanács elnöke lapunknak elmondta: idén is kiírják „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata 2023” pályázatot, várják tehát azon önkormányzatok jelentkezését, melyek alapfeladataikon túl tesznek minél többet a szépkorúakért
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában