Mozaikfal építése, több ülőhely és esőnap

2023.05.24. 16:00

Újdonságok a vizslaparki gyereknapon és a prószafesztiválon

A vasárnapi vizslaparki városi gyermeknap, valamint a hétfői gébárti XV. Családi Pünkösd és XXVII. Göcseji Prószafesztivál programjait ismertették szerdán délelőtt a szervezők a VMK Cafféban.

Mozsár Eszter

A sajtótájékoztatón Nagy Johanna közművelődési szakember, Flaisz Gergő igazgató, Prokné Tirner Gyöngyi intézményegység-vezető és Kelemen Attila intézményegység-vezető ismertette a részleteket. Fotó: Mozsár Eszter

A május 28-ai gyermeknap egyik érdekessége az óriási legófal építése lesz. A nyíregyházi Tekerd! csoport 36 ezer mini legókockát biztosít a játékos kedvű kicsiknek és felnőtteknek, akik a 34 éves New York-i képzőművész, Rob Anderson egyik „Kittizen” falfestményét rakják majd ki az apró építőelemekből. A Vizslaparkban emellett kutyabemutató, órisábuborék-show, Mátyás királyról meseelőadás és csokigyáros édességosztó, valamint KRESZ-pálya, katonai akadálypálya és mátrix tájfutás várja a kicsiket.

Rob Anderson egyik „Kittizen” falfestményét rakják ki legóból a gyerekek. Forrás ZH

Másnap a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban és környékén rendezik meg a Családi Pünkösdöt műhely- és mesterségbemutatókkal, köztük hímzett illatzsák és papírsárkány készítésével. A prószafesztiválra idén 30 sütőcsapat jelentkezett. Ismét mesterszakácsokból álló zsűri értékeli a finomságokat, a díjakat három kategóriában osztják ki, majd megválasztják a prószakirályt. 14 órától a Re-Folk zenekar, a Kishétrét együttes és Zalai Táncegyüttes lép fel, 18 órától a Maszkura és a Tücsökraj ad koncertet. A prószafesztivál esőnapja június 4., ám a szervezők bíznak a jó időben.

 

Címkék#gyereknap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában