Kötelező adatszolgáltatás

2023.05.26. 14:30

Mentesítést, halasztást javasol a Jobbik

A kisebb, 12 millió forint éves árbevételt el nem érő vendéglátó-egységeket mentesítsék a kötelező adatszolgáltatás alól.

Arany Gábor

Erre irányuló törvénymódosítást nyújtott be a Jobbik, jelentette be Potocskáné Kőrösi Anita, a párt országos elnökhelyettese, aki  Benke Richárd, a párt önkormányzati képviselője társaságában tartott sajtótájékoztatót pénteken az egerszegi vásárcsarnok előtt. 

Mint felidézték, törvény kötelezné a vendéglátóhelyeket valós idejű, tételes adatszolgáltatásra július elsejétől. Teljesen életszerűtlen, hogy kiszolgálás közben folyamatosan töltsék fel az adatokat az eladott ételekről, italokról, emelte ki Benke Richárd. Márpedig ez az előírás a falusi kiskocsmáktól a balatoni büféken át a nagy éttermekig minden vendéglátóegységet érint. Az ehhez szükséges informatikai rendszer költsége elérheti az egymillió forintot, mutatott rá Potocskáné Kőrösi Anita. Mindezt az idegenforgalmi szezon közepén tennék kötelezővé. A Jobbik javasolja a kisebb vállalkozások mentesítését, valamint a bevezetés elhalasztását a jövő év elejéig. Ezt a módosítást támogatja a Magyar Turisztikai Ügynökség is, tette hozzá az elnökhelyettes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában