Országos megmérettetés

2023.05.16. 10:30

Különdíjak a zalaiaknak a pervezetési versenyen

Különdíjat szereztek a zalai versenyzők a május 8-9-én tartott Országos Pervezetési Verseny döntőjében, amelyen 5 fős zalai csapat vett részt.

Arany Gábor

A képen a zalai csapat: dr. Mészáros Lilla, dr. Krausz Bernadett, dr. Nincsics Szabina, dr. Oláhné dr. Máté Lilla Ildikó, Tringliné dr. Molnár Lilla Noémi és dr. Kovács Anna Lívia (balról jobbra)

Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék

Az egerszegi törvényszék közlése szerint az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2018-ban azért hívta életre az Országos pervezetési versenyt, hogy a bírósági fogalmazók és a titkárok perszimulációban adhassanak számot tudásukról a szakmai hallgatóság és a zsűri előtt. A regionális selejtezők után 6-6 csapat jutott az országos döntőbe.
Zalából egy segítőcsapat jutott be a döntőbe büntető ügyszakban, így a perszimulációban a regionális versenyen továbbjutott bíró mellett működtek közre. Szerepek szerint, előre megadott útmutatások alapján játszották el a tárgyalás szereplőit.  Vádlottként dr. Mészáros Lilla (Zalaegerszegi Járásbíróság) szerepelt, az ügyészt dr. Nincsics Szabina (Nagykanizsai Járásbíróság) alakította, az ügyvéd szerepében Tringliné dr. Molnár Lilla Noémit (Keszthelyi Járásbíróság) láthatták, a sértettet dr. Kovács Anna Lívia (Lenti Járásbíróság), a tanút pedig dr. Krausz Bernadett (Nagykanizsai Járásbíróság) játszotta.
A csapat egy valóságalapú történetet kapott, amely kísértetiesen hasonlított egy korábban Zalában történt bűncselekményhez. A versenysztori szerint a vádlott egy közösségi oldalon látott meg egy nyertes TippMix szelvényt, amelyről fényképet készített.  Másnap elment a lottózóba és az ott dolgozó hölgynek bemutatott egy régebbi, olvashatatlan szelvényt. Az állította, hogy a tikettet a gépkocsija szélvédője mögött hagyta, ezért a hő hatására eltűnt az írás, de rendelkezik a szelvényről fényképpel, amit meg is mutatott. A megtévesztett nő kifizette a 128.145 forintos nyereményt.
A csapat olyan alakítással mutatta be az esetet, hogy a Fővárosi Törvényszék Legjátékosabb játékos különdíját is elhozták. A címet a tervek szerint egy szereplő kapta volna meg, de a zsűri nem tudott dönteni dr. Mészáros Lilla vádlott és dr. Krausz Bernadett tanú karaktere között, így mindketten megkapták az elismerést.

 

Címkék#per#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában