Második helyen végeztek

2023.05.24. 12:00

Kreatív műveltségi vetélkedőn bizonyítottak a Piarista-iskola diákjai

A Katolikus Pedagógiai Intézet nemrégiben kreatív műveltségi vetélkedőt hirdetett Petőfi születésének 200. évfordulójára. A versenyen induló 132 csapat közül nyolc jutott be az országos döntőbe, köztük a Piarista-iskola együttese, amely végül az előkelő második helyen végzett.

Benedek Bálint

Varga Zsuzsanna felkészítő tanár mellett balról: Jáger Rebeka, Beck Janka, Blaskovics Eszter

Fotó: ZH

A 11/b osztályból Jáger Rebekát, Beck Jankát és Blaskovics Esztert Varga Zsuzsanna tanárnő készítette fel.

- Romantikus triász nevű csapatunk nagy erőkkel készült a döntőre, sokat olvastunk, tájékozódtunk, szerettünk volna jól helytállni - fogalmazott beszámolójában Blaskovics Eszter. - Egy kvízzel indítottunk, amit tökéletesen megoldottunk. Ezután verset elemeztünk, majd interaktív idegenvezetést tartottunk Kiskunfélegyházán. Egy másik feladatban pedig olyan helyszíneket kellett felismernünk, ahol Petőfi járt. Ezt követte a versfelismerés, a Hunyadi László című opera áriáinak kitalálása. Majd Petőfi Sándorról kellett kitalálni egy metaforát, hogy mit jelent ma számunkra. Végül ünnepi beszédet kellett írni egy olyan intézményvezető nevében, akit kihúztunk a tételek közül. Mi épp a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóját személyesítettük meg. A lányokkal végig összetartottunk, egymás kezét fogva vártuk az eredményhirdetést. Mikor kimondták, hogy második helyezést értünk el, el sem mertük hinni, sokat köszönetünk a felkészítőnknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában