Bíznak az ész-szív-erő hármasának sikerében

2023.05.11. 13:00

Kiskutas és Kispáli – együttműködésben, közös célokért

Április 25-én Kiskutas és Kispáli vezetői önkormányzatai stratégiai együttműködési megállapodásról döntöttek, tekintettel a községek határosságára, a hasonlóan, organikus szempontok által megvalósított fejlesztési célokra, az ésszerű és kiegyensúlyozott eddigi együttműködésre.

Varga LÍvia

Együttműködnek. Horváth Zsuzsanna és Halász Gábor írta alá a megállapodást

Forrás: Kiskutasi önkormányzat

A két szomszédos falu megállapodásába az önkormányzatok mellett öt civil szervezetüket is bevonták – egy alapítványt és négy egyesületet, tájékoztatta portálunkat Halász Gábor, Kiskutas polgármestere. Mint fogalmazott: Kispáli és Kiskutas a jövőben közös stratégia mentén tervezi és valósítja meg a Covid-időszak utáni közösség-újraszervezését, együttműködnek pályázati menedzsment, egészség, aktív időskor, tömegsport, természetvédelem, madárvédelem, innovatív kertművelési technológiák, valamint hagyományőrző és ismeretterjesztő projekttervek tekintetében. A két település közös gyermekkórus és utazások szervezését kezdi el a napokban. A megállapodás tartalmaz továbbá településüzemeltetést érintő, hatékonyságjavító célokat is.

A közös testületi döntést követően a két polgármester, Horváth Zsuzsanna és Halász Gábor aláírta a stratégiai együttműködés dokumentumait. A településvezetők bíznak az ész-szív-erő hármasának sikerében és értelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában