matematikaverseny

2023.05.10. 10:30

Kis tudorok és mesélők az Ady-iskolában

Május 8-án a hagyományokhoz híven a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI alsó tagozatos munkaközösségei ismét megrendezték a "Kis tudorok" matematikaversenyt a 2. évfolyamos diákoknak, valamint "Az én mesém" elnevezésű meseíró-mesemondó versenyt a 3-4. évfolyamos tanulók részére, tájékoztatta szerkesztőségünket Kaponya Edit tanárnő.

Arany Horváth Zsuzsa

A matekverseny győztesei

Forrás: Ady iskola

A matekos versenyre 11 iskola 29 kisdiákja jelentkezett. Közülük 1. helyezett lett Molnár Zalán (Dózsa-iskola ), 2. helyezett: Tóth Dániel (Dózsa), 3. helyezett: Tóth Réka Hanna (Mindszenty-iskola).

A meseíró versenyre 10 alkotás érkezett be a felhívásra. A meséket előre megadott szereplőkkel kellett megírniuk a pályázóknak. Az idén a következő szempontokat kapták az alkotók: egy mozgáskorlátozott kislány, pék, tücsök, üveggolyó és hétszínvirág - ezeket az elemeket kellett beépíteniük a történetükbe. A meséket május 8-án, hétfőn délután mondták el az írók vagy egy általuk felkért, kiválasztott társuk.

Az én mesém helyezettjei  Fotó: Ady-iskola 

Az Én mesém 1. helyezettje Kostrigina Mariia (Petőfi-iskola), 2. helyezett Demsa-Horváth Milán (Liszt), 3. helyezett Szaknyéri Szabolcs, mesemondó Zsohár Zselyke (Izsák). 

A zsűri odaítélt egy különdíjat is Nagy Kincsőnek (Ady), a közönségdíjat pedig Tóth Csenge kapta (Dózsa).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában