Lépésről lépésre

2023.05.25. 15:00

Képzéseket, tanfolyamokat indít a roma nemzetiségi önkormányzat Nagykanizsán

Akkreditált tanfolyamokat, továbbképzéseket hirdetnek meg a Pécsi Tudományegyetem és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat együttműködésében a dél-zalai városban. Mint arról csütörtökön Teleki László, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke beszámolt: az egyetemmel való együttműködési megállapodás keretében szeptembertől újra megnyitja kapuit a Pécsi Tudományegyetem kanizsai telephelyeként a Teleki utcai közösségi ház.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba (balról) és Teleki László elnök a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

- Idén kilenc tanfolyamot, képzést hirdetünk meg, ezek jobbára a pedagógusok szakmai továbbképzéséhez adnak lehetőséget - fogalmazott Teleki László, aki hozzátette: az akkreditált képzések között megtalálható például a játék alapú tanulás, a logikus gondolkodás fejlesztése, a táncművészet és mozgáskultúra fejlesztése vagy éppen a tehetséggondozás a pedagógiai gyakorlatban.

A bejelentést megerősítette dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, aki jelezte: lépésről lépésre szeretnék újraindítani a képzéseket a kanizsai telephelyen, s ha sikeresek lesznek a tanfolyamok és továbbképzések, később alapszakokat és mesterszakokat is oktatnak majd a kihelyezett képzés keretében.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője is, aki hangsúlyozta: támogatják a roma nemzetiségi önkormányzat kezdeményezését, hiszen a városban és a környéken élő pedagógusok és más diplomások számára könnyebbséget jelent, ha nem kell hosszú órákat utazni és szállást foglalni egy-egy továbbképzés vagy tanfolyam miatt.

A képzéseket a jövő héttől kezdi hirdetni a roma nemzetiségi önkormányzat, jelentkezni augusztus 1-ig lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában