A keszthelyi kiválóságot 18. születésnapján köszöntötték

2023.05.18. 11:02

Hetyei Nóra a texasi Houstonban folytatja

Tizennyolcadik születésnapján köszöntötte a város kiváló válogatott úszóját, Hetyei Nórát Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő is köszöntötte születésnapján Hetyei Nórát, a Kiscápák SE kiválóságát

Fotó: Belovári András

A jó hangulatú beszélgetésen az is kiderült, a keszthelyi Kiscápák SE versenyzője a hévízi Bibó-gimnáziumban érettségizik ezekben a hetekben, majd a texasi Houstonban folytatja tanulmányait, ahol egyetemi ösztöndíjat kapott.

– Örülünk ennek, de természetesen a diploma megszerzése után hazavárjuk – szögezte le Keszthely első embere.

Hetyei Nóra az elmúlt években zsinórban „szállította” a kiváló eredményeket. Alig egy hónapja, a 125. felnőtt úszó országos bajnokságon – még ifjúsági korúként – a fináléba jutott 200 méteres női vegyesúszásban. Hasonló tettet, persze a férfiak mezőnyében, utoljára nyolc évtizeddel ezelőtt Csik Ferenc olimpiai bajnok vitt véghez.

Tavaly ősszel a rövidpályás ob-döntőben is szerepelt: 100 vegyesen 7., 200 vegyesen pedig a 6. helyen fejezte be a versenyt.

Hetyei Nóra az elmúlt években korosztályában többször is az élen végzett a Zalai Hírlap Év sportolója-választáson. Számos érme között például 2020-ban a Négy Nemzet Versenyén két aranyat és két ezüstöt szerzett, illetve megnyerte a Jövő bajnokai összrégiós viadal Csillagszóró-futamát is. Az előző esztendőben pedig – a magyar válogatott tagjaként – részt vett az Európai Ifjúsági Olimpián Azerbajdzsánban, ahol három számban is rajtkőre állhatott.

A kiváló sportoló már évek óta szerepel az országos úszóranglista korosztályos elitjében, sőt: vannak számok, amelyekben az első helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában