Három keretrendszerben gondolkodnak

2023.05.30. 12:00

Helyben motivál a kanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítvány

Megalakulása óta csak másfél év telt el, de a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány már három sikeresen kiírt és finanszírozott pályázati szakaszt zárt le.

Pásztor András

A Loco-Motiv csapata: hátsó sor balról Lesták Attila, Ludvig Dániel, Fülöp Réka, Mihovics Zoltán. Első sor balrólCserti Csilla, W. Kovács Ágnes, Szollár-Nikolics Zsanna, Sajni Pálma

A legutóbbi márciusi kiírás szerint előnyben részesültek azok a civil szervezetek vagy közösségek, akik a beadott pályázatban kiemelt figyelmet fordítottak a környezetvédelemre és a nagyobb közösségeket megszólító programokra. A tizenhárom beadott pályázat közül végül tizet sikerült támogatni a rendelkezésre álló kétmilliós keretösszegből. A közösségi alapítvány forrásteremtő tevékenységének köszönhetően erősíti a városban hosszabb-rövidebb ideje dolgozó civilek munkáját azért, hogy a szervezeteknek csak a céljaik megvalósítására kelljen fókuszálniuk. A támogatói kör a mikro adományozóktól a legnagyobb cégekig terjed, de jelentős nagyságú magánadomány is segíti a finanszírozást.

A Loco-Motiv Közösségi Alapítvány alapvetően három keretrendszerben gondolkodik. A City Tündér elnevezés a szociális ügyekre, a Green Gerilla a környezettudatosságra, a Hőslakos a közösségépítő programokra fókuszál.

Fülöp Réka kuratóriumi elnök szerint a nemrég lezárult pályázati ciklus keretében ismét remek ötleteket és programokat tudtak támogatni,  többek között egy elektronikus zenei fesztivált, egy több iskola kórusának bevonásával megvalósuló gyereknapi programot, egy közösségi kert létrehozását, illetve a Kiskanizsai Általános Iskola jubileumi megemlékezésén egy zöldítő programot.

Remélem, hogy ezeket az eredményeket látva egyre több cég, helyi vállalkozás és magánszemély áll majd be mögénk aktív adományozóként – hangsúlyozta a kuratórium elnöke. A következő pályázati szakasz kiírása május végén, június elején várható, erről bővebb információt az alapítvány facebook oldalán vagy weblapján, a locomotivnk.hu oldalon lehet olvasni – hívta fel az érdeklődők figyelmét Fülöp Réka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában