Költségvetés van, vagyonátadás nincs

2023.05.24. 11:30

Feszült hangulatban tartotta keddi ülését a kistérségi társulás Nagykanizsán

Feszült hangulatban tartotta keddi ülését a kistérségi társulás a Bajza utcai székhelyén. Mint ismeretes, a legutóbbi, március 6-i ülésen Nagykanizsa küldötte, dr. Schauta Marcell megzsarolta a társulás tagjait, hiszen csak abban az esetben lett volna hajlandó megszavazni a társulás költségvetését, ha annak ingatlanvagyonát ingyenes használatra megkaphatja a dél-zalai város.

Pásztor András

A kistelepülések polgármesterei nem hajlandók átengedni a társulás ingatlanvagyonát

Fotó: Szakony Attila

Miután a társulás napirendre sem vette Schauta javaslatát, a büdzsét sem sikerült elfogadni. Az már csak hab volt a tortán, hogy emiatt a Magyar Államkincstár 100 ezer forintra büntette Nagykanizsát.

Ilyen előzmények után került sor a keddi társulási ülésre, ahol Schauta képviselő, mint Nagykanizsa küldötte először arra tett javaslatot, hogy a 100 ezer forintos büntetést fizesse ki a társulás, szerinte ugyanis a március 15-i határidőig össze lehetett, sőt kellett volna hívni a grémiumot, hogy ismét a költségvetésről tárgyaljanak. Vlasicsné Fischl Tímea társulási elnök erre úgy reagált: Schauta képviselő március 6-án is tisztában volt azzal, hogy nemleges szavazatával veszélyezteti a költségvetés elfogadását. A március 15-i határidőig pedig nem merült fel olyan információ, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy Schauta képviselő meggondolta magát. A társulás ezek után nem fogadta el a 100 ezer forintos bírság átvállalását.

Ezek után sikerült elfogadni a társulás költségvetését is, Schauta Marcell ugyanis igennel szavazott a napirend kapcsán. Az ingatlanvagyon ingyenes átadásáról viszont nem született döntés, miután a támogató és az elutasító határozati javaslat sem kapott kellő szavazatot. Pontosabban az történt, hogy a vagyonátadást egyedül Schauta támogatta, míg ennek elutasítását egyedül ő nem szavazta meg, ám a szavazatok lakosságarányos értéke miatt az ő szavazata elég volt ahhoz, hogy ne legyen meg a minősített többség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában