Családi fotózásra invitálták a lakosokat

2023.05.10. 13:04

Felnőttek is szerepeltek az anyák napi műsorban Csörnyeföldön

Családi fotózásra is meginvitálta az elmúlt hét vasárnapján a helybéli lakosokat a Csörnyeföldi Szabadidő és Kulturális Egyesület. A közelmúltban alapított civil szervezet anyák napi ünnepséget szervezett, ennek keretében várta fényképész a résztvevőket.

Gyuricza Ferenc

A műsor szereplői

Fotó: Horváth Endre

Az ötlet onnan eredt, hogy a digitális fotózás korszakában egyre kevésbé készülnek professzionális körülmények között fotók a családokról. Az egyesület ezt a hiányt szerette volna pótolni – mondta el lapunknak Kovács Krisztián, a civil szervezet elnöke.

Az anyák napi programok sorozata már a délelőtti szentmisén kezdetét vette. Gálhidi Sándor muraszemenyei plébános külön áldást kért az édesanyákra, az istentiszteleten részt vevő gyerekek pedig Szűz Máriát is köszöntötték dallal, versekkel. Az ünnepség délután a faluházban folytatódott, ahol elsőként Bene Csaba, a Zala vármegyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. Ennek során a személyes élményeit is megemlítve köszönte meg az édesanyák áldozatos munkáját. Kovács Krisztián ugyancsak az anyai szeretet fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az édesanyák azok, akik a legtöbbet fáradoznak a családokért.

A műsorban a településen élő óvodás és iskolás gyermekek mellett az idősebb generáció képviselői is felléptek, úgyszintén édesanyjukra emlékezve. A mintegy harminc fős szereplőgárda rangidőse a 87 esztendős Mód Józsefné volt, a legnagyobb sikert pedig a szintén felnőttkorú Balló Imre éneke aratta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában