A romák helyzetéről

2023.05.31. 19:00

Érdekegyeztető konferenciát rendezett a DRVE

Érdekegyeztető konferenciát tartott szerdán a Honvéd Kaszinóban a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete (DRVE). A rendezvényen elsőként a civil szervezet elnöke, Tejfel József adott átfogó képet a zalai romák helyzetéről, majd Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos beszélt az elmúlt 10-12 évben végzett munkáról, s mindazokról a feladatokról, melyeket el kell végezni a roma társadalom felemelkedése kapcsán.

Pásztor András

A konferencia előtt. Balogh László polgármester, Tejfel József, a DRVE elnöke, Sztojka Attila kormánybiztos és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényen részt vett Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, aki a DRVE eredményeit méltatta. Tejfel József, a DRVE elnöke saját tapasztalataiból merítve hangsúlyozta: az oktatási, a munkaerőpiaci, valamint az esélyteremtő és tehetséggondozó programok képesek segíteni a roma közösségeket.
– Azokon a településeken, ahol együtt tudunk dolgozni a roma nemzetiségi önkormányzattal, szemmel látható eredményeket sikerült elérni, de sajnos az együttműködés nem mindenhol adott – mondta az elnök.
Sztojka Attila kormánybiztos arról beszélt, hogy 2010. után a romák helyzete is jobbra fordult, hiszen a segélyek helyett munkát kaptak. A kormánybiztos ugyanakkor éles kritikával illette az Országos Roma Önkormányzatot, mely szervezet szerinte sem korábban, sem pedig most nem képes valós érdekképviseletre. Sztojka szerint a következő nemzetiségi önkormányzati választásokon a megfelelő jelöltekre kell szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában