Frissítés

2023.05.18. 13:43

Beemelik a gébárti hidakat

Négy kamionnal érkezett a két, egyenként több szekcióból álló úszó hídelem és a két stég Gébártra szerdán reggel, a behelyezési munkálatok várhatóan a hét végéig zajlanak, mondta lapunknak Németh Gábor, Zalaegerszeg ságodi településrészének önkormányzati képviselője.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Régi terv válik valóra Gébárton, így körbejárható lesz a tó, a hidak ugyanis állandóan  a vízen lesznek, noha a hullámzás mozgatni fogja őket. Gyalogos és kerékpáros közlekedésre szánják a beruházók, de a tervek szerint sportesemények, például triatlon helyszínéül is szolgálnak akár hamarosan, tette hozzá a városházi képviselő. A hidak – melyeknek a hasonmása Pusztaszentlászlón is látható a tónál – hazai üzemben, Szegeden készültek, összesen 111 millió forintos beruházásról van szó. A hidakra korlátokat is szerelnek, csak azzal együtt lesznek használhatók, a hivatalos átadásra a hónap végén kerül sor.

Németh Gábor azt is hangsúlyozta, a beemelési, úsztatási munkálatok közben a vadkacsa költési idejére is tekintettel kell lenni, fontos, hogy ne zavarják meg a nádasba húzódott szárnyasokat, mert akkor elhagyják a fészkeket, nem viselik gondját többé a szaporulatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában