Verseny

2023.05.17. 11:00

A tanulásban akadályozottak remekeltek

A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását végző általános iskolák diákjainak Keszthelyen rendezték meg nemrég az országos komplex tanulmányi verseny zalai válogatóját. A kanizsai Szivárvány EGYMI csapata nyert és június elején az országos döntőben bizonyíthat.

Benedek Bálint

A zalai csapat tagjai, balról: Havas Bence, Simon Marcell, Pásztori Barnabás és Zakócs Mirtill Dorina az országos döntőben bizonyíthatnak

Fotó: ZH

A viadalt meghirdető Belügyminisztérium szándéka, hogy a tanulásban akadályozott diákok nevelését, oktatását ellátó általános iskolák 6. és 7. évfolyamos tanulóinak a tehetséggondozásával foglalkozzon. Fontosnak tartják a versenyzők kiemelkedő képességének, teljesítményének bemutatását, a pályaorientációjuk segítését.

A megyei válogatót a keszthelyi Zöldmező utcai EGYMI szervezte, a feladatokat az Oktatási Hivatal elektronikusan tette elérhetővé a szervezők számára. A versenyen a diákok négyfős csapatokban és egyéniben is összemérhették tudásukat. A témakörök között szerepelt magyar irodalom, történelem, közlekedés, felelős pénzkezelés, vásárlás és természettudományos ismeretek, de a feladatlapok kitértek az egészséges életmódra, a megfelelő viselkedési formákra és a veszélyhelyzetek kezelésére is.

– Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy az Ivanovicsné Hederics Gyöngyi gyógypedagógus által felkészített csapat tagjai, Havas Bence, Simon Marcell, Pásztori Barnabás és Zakócs Mirtill Dorina kiválóan szerepeltek és az első helyet szerezték meg – mondta Horváth Piroska, a Szivárvány EGYMI igazgatója. – A június 1-én és 2-án rendezendő kaposvári országos döntőben a legeredményesebben szereplő csapat vehet részt, ezért most nagy megtiszteltetés érte intézményünk fiataljait, akik bekerültek a döntőbe. Nincs idő pihenésre, a tanulóink gőzerővel készülnek, a megyei fordulóhoz hasonló kihívások várják őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában