2023.05.10. 11:00
A fermentálás lesz a téma Pákán
E héten szerdán 17.30 órától a művelődési házban a fermentálásról és tartósítási eljárásokról tart előadást és gyakorlati bemutatót Kovácsné Rákos Eszter.
A fermentálás erjedést jelent, ősi tartósítási módszer. Több fajtája van, a programon főként a laktofermentálásról, vagyis tejsavas erjedésről lesz szó. A fermentált ételek fogyasztásának kiemelt egészségvédő szerepe van, hiszen egyszerre tartalmaznak pre- és probiotikumokat, rostokat, jól hasznosuló tápanyagokat. Egyszerű, könnyen megtanulható módszer, mely által kis mennyiségben lehet változatos, egészséges élelmiszert előállítani.
A 45 percesre tervezett előadást követő bemutató keretében a savanyúságok tartósításának két módszerét ismerhetik meg az érdeklődők, valamint üdítőt is készítenek az említett technikával.