Programajánló

2023.05.10. 11:00

A fermentálás lesz a téma Pákán

E héten szerdán 17.30 órától a művelődési házban a fermentálásról és tartósítási eljárásokról tart előadást és gyakorlati bemutatót Kovácsné Rákos Eszter.

Korosa Titanilla

A fermentálás erjedést jelent, ősi tartósítási módszer. Több fajtája van, a programon főként a laktofermentálásról, vagyis tejsavas erjedésről lesz szó. A fermentált ételek fogyasztásának kiemelt egészségvédő szerepe van, hiszen egyszerre tartalmaznak pre- és probiotikumokat, rostokat, jól hasznosuló tápanyagokat. Egyszerű, könnyen megtanulható módszer, mely által kis mennyiségben lehet változatos, egészséges élelmiszert előállítani.

A 45 percesre tervezett előadást követő bemutató keretében a savanyúságok tartósításának két módszerét ismerhetik meg az érdeklődők, valamint üdítőt is készítenek az említett technikával.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában