Haltelepítés

2023.04.20. 12:32

Újabb két tonna háromnyaras ponty érkezett a Csótóba (videóval)

A február végi első telepítést követően csütörtökön 2 tonna háromnyaras korosztályú pontyot telepített a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a nagykanizsai Csónakázó-tóba.

Benedek Bálint

Szépligeti Ferenc és Simon Barnabás halőr az újabb haltelepítésen az egyik háromnyaras ponttyal

Fotó: Szakony Attila

Az idei első, 3,5 tonnás szállítmány a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. buzsáki telepéről érkezett. A csütörtöki pedig a cég Mórichelyi-halastaváról, szintén kiváló minőségben. A MOHOSZ halőre, Szépligeti Ferenc a helyszínen elmondta: jellemzően tavasszal egy telepítést tartanak, ám az idén ez már a második alkalom. Ezt az indokolta, hogy rendkívül magas a horgászlétszám, és sok programot terveztek erre az évre.

– Az egyesületi versenyek szinte egymásba értek, minden hétvégén felpezsdül az élet a Csónakázó-tó partján – folytatta. – Április 21-én, pénteken az országos TackleBait Kupa harmadik selejtezőjét szervezik a tavon. Ez egy szabad stílusú feeder versenysorozat, ahol több feeder stílus is szabadon választható. Ezután valóban felgyorsulnak az események: április 26-án, szerdán kezdődik a 3. Csó-tó Car Cup pontyfogó kupa, mely vasárnapig tart. Ezt követi a május első hétvégéjén megrendezendő 8. Method Feeder országos bajnokság egyik selejtezője, amire az ország több pontjáról is érkeznek nevezők.

Gyönyörű háromnyaras pontyok – a pecások örömére!
Fotó: Szakony Attila

A tó rendkívül gazdag pontyállományát tovább gazdagítja az újabb 2 tonna háromnyaras ponty. Az elmúlt két évben a telepítések is gyakoribbá váltak, a következő alkalommal, néhány héten belül 15 ezer előnevelt csuka és ugyanennyi előnevelt süllő érkezik a tóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában