Tovább bővítik a már eddig is jól működő rendszert

2023.04.13. 17:30

Újabb kamerák figyelik majd Keszthelyt

Az eddigi 64 térfigyelő kamera mellé idén újabb 13 kerülhet Keszthely utcáira, köztereire. A rendszer sikeres és eredményes, ezért folyamatosan fejlesztik azt, hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

Péter B. Árpád

Tovább fokozzák a biztonságot. A sajtótájékoztatón (b-j) Kozma István, Nagy Bálint, Manninger Jenő és Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere

Nagy Bálint, országgyűlési képviselő, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára előrebocsátotta: a fejlesztéssel tovább bővül a modern keszthelyi térfigyelő kamerarendszer, amelynek kiépítését 2019-ben kezdték meg.

– Akkor azt a célt határoztuk meg – folytatta a politikus –, hogy turisztikai szempontból s a helyben élők érdekében olyan korszerű hálózatot hozunk létre, amely egyaránt szolgálja a baleset-megelőzést és a közlekedők biztonságát. Ennek kialakításához szakmai segítséget nyújtott a rendőrség, illetve a közterület-felügyelet, illetve lakossági fórumokon az itt élők véleményét is kikértük arról, hová kerüljenek köztéri kamerák.

Nagy Bálint leszögezte: a rendszer tervezésekor fontos szempont volt, hogy az új technika illeszkedjen a már meglévő kamerákhoz, s az is cél volt, hogy a rendőrségnél létesüljön egy központ, ahonnan figyelemmel kísérhető s visszakereshető, hogy adott pillanatban mi történt a városban. A biztonság Keszthely további turisztikai fejlődését is segíti, tette hozzá a képviselő.

Manninger Jenő polgármester kiemelte, a programot az önkormányzat viszi tovább, együttműködve a rendőrséggel.

– A térség köz- és közlekedési biztonsága országos viszonylatban jónak mondható, erről tanúskodnak a statisztikák, illetve az itt élők és az ide látogatók visszajelzései. A jól működő programokat pedig tovább kell fejleszteni, ezért idén 30 millió forinttal támogatja önkormányzatunk a rendszer bővítését. Célunk az, hogy a bejövő útvonalakat, illetve a város frekventált helyszíneit kamerák figyeljék – mondta el a város embere.

Manninger Jenő arról is beszélt, az új helyszíneket a rendőrség szakmai javaslata alapján jelölték ki. Hangsúlyozta: ahogyan a technika korszerűsödik, illetve fejlődik, folyamatosan bővítik, modernizálják majd a rendszert.

Kozma István, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetőhelyettese a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a korszerű kamerarendszer alkalmas arra, „hogy gyors válaszokat adjunk a kor azon kihívásaira, amiket a jogsértők, bűnelkövetők támasztanak felénk”.

Erről korábban ITT írtunk. 

– A kockázatos csomópontokat, nagyforgalmú helyszíneket és az ott történő eseményeket figyelhetjük ezáltal, s ezekre szükség esetén akár azonnali válaszokat adhatunk – összegzett az alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában