Te Szedd!

2023.04.19. 12:00

Tavaszi nagytakarítást rendeztek Lentiben

Korosa Titanilla

A parkerdő felé vezető kerékpárút mentén is összeszedték a hulladékot, (b-j) Györe László, Császár Dezső, Kocfán Józsefné, Barta Ödönné

Fotó: Korosa Titanilla

A város is csatlakozott több civil szervezetén keresztül az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ országos környezettisztítási felhívásához.

Horváth László polgármester elmondta, hogy Lenti rendszeresen csatlakozik a Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz is, a keddre szóló felhívás ezt előzte meg. A tavaszi nagytakarításhoz a Szépkorúak Civil Szervezete, a Civil Nyugdíjas Klub, illetve a gyalogló idősklub tagjai közül csatlakoztak többen is, és a Helyi Értékek Házától indulva járták be a városkörnyéki túraútvonalakat és szedték össze az elszórt szemetet azokon a részeken, melyek kedvelt helyei kirándulóknak, sportolóknak. 

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket, műanyag kesztyűket, zsákokat az önkormányzat biztosította, a begyűjtött hulladék elszállításáról a Lenti Hulladékgazdálkodási Kft. dolgozói gondoskodtak. 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a már említett Te Szedd! akciót Lentiben április 27-én, csütörtökön tartják majd, a résztvevőket ezen a napon reggel várják a rendezvénytérre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában