A helyiek részéről merült fel az igény

2023.04.20. 14:30

Közösségi teret avattak Felsőszenterzsébeten

Új, külső, fedett közösségi teret alakítottak ki a faluház mögött a településen, ahol a helyieknek egy széntüzelésű grillező is a rendelkezésükre áll.

Korosa Titanilla

Stokker Balázs jegyző, Kálmán Elekné, Vigh László, Kálmán Elek, Kékesi Lilla, az önkormányzati hivatal munkatársa, Józsa Gyula önkormányzati képviselő (b-j) az új közösségi térben

Fotó: Korosa Titanilla

Mintegy 2 millió forintot költött erre a falu önkormányzata részben pályázati támogatásból, részben önerőből.

- A helyiek részéről merült fel az igény olyan közösségi térre, ahol leülhetnek és beszélgethetnek, ismerkedhetnek egymással a faluban élők - mondta Kálmán Elek, az alig 20 lélekszámú település polgármestere, aki hozzátette: az ismerkedésre azért is van szükség, mert a faluban 5 nemzetiség képviselteti magát, van thaiföldi és az USA-ból származó lakó is. Az önkormányzat jó kapcsolat ápol a külföldről beköltözőkkel. - A közösségi hely kialakításához elbontottuk a faluház mögött álló régi fa épületeket, letérköveztük a területet és fedett, egyik oldalán zárt teret alakítottunk ki, ahova elkészült egy fém grillező és asztalokat, padokat helyeztünk ki.  

Kálmán Elek elmondta, hogy nagyobb beruházás is érinti a falut, zajlik a több mint 120 millió forintos külterületi útfelújítás a települést Alsószenterzsébettel és Szentgyörgyvölggyel összekötő szakaszon. Felsőszenterzsébet mellékútjai rendben vannak - tette hozzá -, kivéve egy szakaszt, de ennek felújítása is megtörténik még idén. 

Megtekintette a közösségi teret Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki kiemelte, hogy a szép, rendezett kistelepülésen odafigyelnek a polgárokra, ennek eredményeként jött létre az a hely, ahol összegyűlhetnek. Nagy szükség van a falvakban az ilyen közösségi pontokra. Továbbá gratulált a fejlesztésekhez és további támogatásáról biztosította az önkormányzatot. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában