"Krisztus engedelmes lett a halálig, mégpedig a kereszthalálig”

2023.04.08. 11:15

Közös zsolozsma Keszthelyen

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálának napján Keszthely papsága és a hívek közösen imádkozták a reggeli zsolozsmát a Magyarok Nagyasszony-templomban.

Péter B. Árpád

A közös zsolozsmán a Vox Carmeli is szolgált

Fotó: Halasz Gabor

A nagyheti laudesek közös imádkozása a városban már egy ideje hagyomány a két katolikus plébánia életében: ilyenkor összegyűlik Keszthely papsága, hogy együtt dicsérje Istent.

Ehhez kapcsolódott idén a Vox Carmeli – vagyis: Kármel hangjai – leánykar, amely 2021 novemberében alakult énekelni szerető ministránsokból. A kórus főként liturgikus eseményeken teljesít szolgálatot, repertoárukban megtalálható az egyházi év fontos ünnepeinek gregorián anyaga, emellett néhány kétszólamú mű is.

A közös ima ereje, b-j: Mezei András, a Kármel plébánosa, Bacsa Dávid káplán és Tál Zoltán, a Fő téri templom plébánosa a nagypénteki zsolozsmá
Fotós: Halasz Gabor

Ezúttal Mokos Jánosnak, a Fő téri templom káplánjának vezetésével imádkozták a jelenlévők a nagypénteki zsolozsmát, majd ezután Tál Zoltán plébános szeretetvendégségre invitálta a szolgálattevőket.

Mivel ezen liturgikus alkalmak megítélése mindenki részéről pozitív, ezért fontolóra veszik, hogy a jövőben folytatják a közös zsolozsmaimádságokat, derült ki az idei nagypénteken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában