Beruházás

2023.04.04. 18:30

Közműfejlesztés a zalaegerszegi Szent László utcában

A 61 éves ivóvízvezetékek cseréje zajlik a megyei kórház mögötti zalaegerszegi városrészben, a Szent László utca Dobó Katalin és József A. utca közötti szakaszán, mely a Modern Városok Program keretében, a Kovács Károly Városépítő Programban tervezett közúthálózat és kapcsolódó tereinek fejlesztése keretében készül el. A sajtót kedden a helyszínen tájékoztatták a bruttó 19 millió forintba kerülő munkálatokról.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, az állami, kormányzati támogatás nagyon fontos segítség a közművek cseréjéhez, karbantartásához, Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője pedig felidézte az elmúlt 8 év alatt itt végbement fejlesztéseket. A Szent László utca érintett szakaszán a keleti oldali zöldsávban acél bekötővezetékek ágaznak le az ingatlanokhoz, a cserét ezek műszaki állapota indokolja. Mind az elosztóvezeték, mind a bekötővezetékek kiváltása megtörténik, szólt a műszaki tartalomról Somlai Péter, a polgármesteri hivatal munkatársa. A gerincvezeték 110 méternyi hosszban újul meg, ezt 103 méternyi bekötés egészíti ki, a kivitelezést az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. végzi, az átadás tervezett időpontja május 31. Miután a gerincvezetéket lefektették, megtörtént a nyomáspróba, az ingatlanok átkötésével folytatják a beruházást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában