Demokratikus Koalíció

2023.04.06. 19:30

Kifogásolja a kinevezés módját, feleslegesnek tartja a kiadványt Keresztes Csaba

Elfogadhatatlan, hogy pályáztatás nélkül nevezett ki vezetőt önkormányzati cég élére a közgyűlés.

Arany Gábor

Keresztes Csaba

Forrás: ZH-Archívum

Egyebek mellett ezt fogalmazta meg Keresztes Csaba, a Demokratikus Koalíció Zala 1. számú választókerületi szervezet elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ezzel utalt arra, hogy a Zalaegerszegi Élménypark Kft. ügyvezetésével ily módon bízták meg Tüske Adriánt. Hangsúlyozta, a feladatok sokasága indokolta az állás betöltését, amit korábban a Zalaegerszegi Létesítmény-fenntartó Kft. ügyvezetője látott el. Hozzátette, nem a most kinevezett cégvezetővel van problémája, a móddal azonban nem ért egyet. 

Kitért arra is, hogy a márciusi közgyűlésen kérdést intézett Balaicz Zoltán polgármesterhez: mennyibe került az év elején majd’ minden egerszegi postaládába eljuttatott színes propagandafüzet. A kiadvány 27 ezer példányban készült, a 46 számozott oldalon 34 fotó látható a polgármesterről és 16 képen szerepel Vigh László országgyűlési képviselő. Keresztes Csaba arról számolt be, a válasz megérkezett, tehát közel 8,9 millió forintot költött a kiadványra az önkormányzat, aminek zöme, 7,7 millió forint volt a nyomdai költség. Véleménye szerint sokféle módon tájékozódhat az, akit érdekelnek a város ügyei, ezért az ilyen kiadványok feleslegesek, nem szolgálnak mást, mint a hatalmon lévők reklámozását közpénzből, fogalmazott végezetül.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában