Attrakció

2023.04.20. 10:36

Jurtatábor épül Kistolmácson

A dél-zalai település jelentős turisztikai fejlesztésekkel gazdagodott az elmúlt években. A Mura Program részeként fejlődtek többek között a horgász- és vadászturizmus attrakciói, megújult a kisvasút, illetve komoly szálláshely-fejlesztés is történt a településen.

Pásztor András

A jurtatábor újabb turisztikai attrakciót jelent a térségben

Fotó: Szakony Attila

Most éppen egy jurtatábor épül Kistolmácson, ami a térségben is egyedi fejlesztés. A tó melletti zöldterületen olyan szabadidőközpont kialakítása kezdődött el, amely főként gyerekek táboroztatását célozza, de a létesítmény a bakancsos, vagy kerékpáros turizmus szerelmeseinek is célpontja lehet. 
A kistolmácsi tó melletti zöldövezetet kihasználva szabadidőközpont épül, a turisztikai beruházás elsősorban gyerektáborok, sportrendezvények és készségfejlesztő foglalkozások megtartására lesz alkalmas.

A jurták szerkezete stabil, az időjárás viszontagságainak jól ellenáll. A jurtákon egy bejárati ajtót és három bevilágítóablakot helyeztek el, betonozott felületre épültek, belső padlójuk pedig lemezre helyezett laminált padló. A jurtákon kívül épült egy vizesblokk szociális helyiségekkel, illetve egy fedett társalgó, étkező is. Emellett szalonnasütésre alkalmas tűzrakóhely is várja a turistákat. A beruházás még nem készült el teljesen, de várhatóan a nyáron már fogadhat vendégeket, táborozó gyerekeket a létesítmény.

A beruházás még nem készült el teljesen, de várhatóan a nyáron már fogadhat vendégeket
Fotós: Szakony Attila


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában