Minden korosztályt képviselnek

2023.04.23. 10:17

Jubileumot ünnepeltek a botfai polgárőrök

A kilencvenes évek elején a közbiztonság megroppanása miatt érezték Botfán az avas-hegyi gazdák kezükbe vették portáik védelmét és megalakították a vagyonvédelmi csoportot, ennek már harminc éve.

Arany Gábor

Gecse Péter, a településrész önkormányzati képviselője, alpolgármester, botfai polgárőr, valamint Németh Péter és Balaicz Zoltán az emléklap átadása után

Fotó: Arany Gábor

A jubileumot szombaton a közösségi házban ünnepelte a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület tagsága.

Balaicz Zoltán (j) a város nevében emléklapot nyújtott át Németh Péternek
Fotó: Arany Gábor

Németh Péter, a civil szervezet elnöke érdeklődésünkre arról számolt be, hogy a napjainkban 68 tagot, köztük 7 hölgyet számláló civil szervezet tagjai minden korosztályt képviselnek a kamasztól a nyolcvannál idősebbig. Hetente több napon adnak járőrszolgálatot, változó időbeosztás szerint Botfán és a környező hegyhátakon. Emellett rendezvényeket is tartanak: borverseny, májusfa kitáncolása, környezetvédelmi akciók fűződnek hozzájuk.

Az ünnepségen az alapítók közül is többen részt vettek, köztük Antal József is, aki az anno 86 taggal létrejött vagyonvédelmi civil szervezet első elnökeként tevékenykedett öt éven át.

Horváth Róbert (j), a polgárőrszövetség zalai elnöke Szent László jubileumi emlékérmet nyújtott át Németh Péternek
Fotó: Arany Gábor

Zalaegerszeg kiemelkedően jó közbiztonsága a polgárőrök érdeme is, nekik is köszönhetően sok éve a legbiztonságosabb városnak számít az 50 ezernél nagyobb lélekszámú települések között. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg a jubileum kapcsán. Zalaegerszeg kiemelkedően jó közbiztonsága a polgárőrök érdeme is, nekik is köszönhetően sok éve a legbiztonságosabb városnak számít az 50 ezernél nagyobb lélekszámú települések között. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg a jubileum kapcsán. Mint mondta, a városban fél ezernél többen tevékenykednek a polgárőri csoportokban, és az első között alakult meg a botfai, tagjaikra azóta is mindig lehet számítani, ha a közösségért kell tenni. Ennek elismerésre az ünnepségen a polgármester a város nevében emléklapot nyújtott át az elnöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában