Küzdelmes verseny volt

2023.04.16. 19:00

Húsz csapat öt napon át kitartott az esőben

A tavaszi szezon egyik legnagyobb zalai horgászrendezvénye zárult le vasárnap délelőtt a 107 hektáros zalaszentmihályi tavon, ahova a helyi egyesület szervezett öt napos, 95 órás harcsafogó csapatversenyt. A benevezett pecásoknak a kedvezőtlen időjárási körülményekkel is meg kellett birkózniuk.

Gyuricza Ferenc

A verseny dobogós helyezettjei és különdíjasai az eredményhirdetést követően

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szerda délelőtt kezdődött verseny ugyanis szinte végig esőben zajlott, s ez rá is nyomta bélyegét az eredményre. A nagy fogások elmaradtak, a kisebb, jellemzően 2,5 és 3,5 kilogramm közötti halakból azonban jócskán akadt horogra.  

– Tavaly kísérleti jelleggel szerveztük meg az első harcsafogó csapatversenyünket, az azonban csak két napon át tartott – mondta Adorján Jenő egyesületi elnök. – Annak sikerén felbuzdulva határoztuk el, hogy idén öt napos programmal várjuk a horgászokat. 23 csapatot tudtunk fogadni, három kivétellel az eső ellenére végig kitartottak.

Adorján Jenő hozzátette: az időjárás nem kedvezett a horgászatnak, a verseny kezdetén még 12 fok felettire mért víz hőmérséklete fokozatosan csökkent, s emiatt a halak sem mozogtak, így a kapás is kevés volt. Ennek ellenére 10 csapatnak sikerült eredményt felmutatnia. A pontos adatokat Horváth Ferenc, a verseny főszervezője ismertette. Mint mondotta, összesen 28 harcsát sikerült kifogniuk a versenyzőknek, melyek össztömege meghaladta a 89 kilogrammot, azaz átlagban 3,18 kilogrammot jelentett. A tóban lévő harcsaállomány azonban ennél jóval jelentősebb, ám a nagyobb halak a kilenc Celsius fokos vízben nem mutattak aktivitást. A legnagyobb harcsát az utolsó éjszaka sikerült kifognia a zalaegerszegi Bognár Márknak, ennek tömege 7,14 kilogramm volt.

A versenyt a helyi Fanatic Team csapata, azaz Kiss István és fia, Máté nyerte 17,05 kilogrammal. A második helyen egy dunaújvárosi testvérpár, a Danó Zoltán és Danó Dénes alkotta Pentele Silurus végzett 15,62 kilogrammal, míg a harmadik a zalaegerszegi Monster Catfish Team, Baksa Károly és Horváth Ferenc Henrik párosa lett 14,31 kilogrammal.

– Küzdelmes verseny volt, az időjárás alaposan próbára tette a türelmünket, de a horgász esőben sem hagyja ott a vízpartot – mondta Kiss István. – Annyiban szerencsénk volt, hogy egy barátunk faházába vackoltuk be magunkat, onnan jártunk ki csónakkal a tó közepén, egy szigeten kijelölt szektorunkba. A kapások jellemzően éjszaka jöttek, azon belül viszont nagyon eltérő időpontokban, este fél 10-kor éppúgy, mint hajnali négykor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában