Hagyomány

2023.04.03. 11:00

Húsvéti kézműves programot tartottak Nemesnépen

Az elmúlt hét végén húsvéti kézműves programmal várták a gyerekeket, felnőtteket a település faluházába.

Korosa Titanilla

a képen látható figurákat készítettél el a gyerekek a foglalkozásokon

Fotó: Korosa Titanilla

Németh Gabriella közművelődési szakember elmondta, hogy a napokban nemcsak Nemesnépen, hanem Szentgyörgyvölgyön és Márokföldön is megszólították a helyieket hasonló foglalkozással a húsvéti ünnepeket megelőzően.

- Közösen készültünk a programra Bedő Katalinnal Márokföldről, aki a foglalkozásokat tartja, és különféle ötletekkel gazdagította ezen alkalmakat, előre elkészített többféle díszt, „prototípust”, amiket az érdeklődők némi segítséggel maguk is könnyen elkészíthettek. Volt ezek közt papírból, fonalból, hungarocellből megalkotott színes nyúl, csibe és tojásfigura is. Próbáltuk körbejárni a húsvéti ünnepkört és minden ide kapcsolódó szereplőt megalkotni minél kreatívabb módon, akár a háztartásban megtalálható anyagok felhasználásával.

A hagyományos tojásfestést, díszítést pedig a résztvevők a magukkal hozott kifújt tojások felhasználásával végezhették a maguk ízlésének megfelelően.

A programmal minden településen közel 15 főt tudtak megszólítani.

A kézműves rendezvényeket a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a települési önkormányzatok támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában