Tisztújító közgyűlést tartottak

2023.04.17. 14:14

Harminc éve Bak szolgálatában a Baki Polgárőr Egyesület

Harminc éve alakult meg a Baki Polgárőr Egyesület, mely április 15-én, szombaton tartotta tisztújító közgyűlését. Ekkor avatták fel a tűzoltószertár szomszédságában kialakított új irodát, amit a baki önkormányzat támogatásával újítottak fel.

Arany Horváth Zsuzsa

Szommer László polgárőr (Polgárőr Érdemérem Arany fokozat), Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Horváth Miklós, a Baki Polgárőr Egyesület felügyelőbizottságának elnöke, Sipos László, a Baki Polgárőr Egyesület alelnöke, Hetényi Norbert, a Baki Polgárőr Egyesület titkára, Fabriciusné Kiglics Tünde, a Baki Polgárőr Egyesület újonnan megválasztott elnöke, Gáspár Kálmán, a Baki Polgárőr Egyesület leköszönő elnöke (a 2022-es év polgárőre kitüntetés birtokosa), Farkas Tamás polgármester

Forrás: Baki Önkormányzat

Naponta teljesít szolgálatot a községben a közel ötven tagot számláló polgárőr egyesület, munkájukat kiegészíti a nemrég üzembe helyezett térfigyelő kamerarendszer, a település közbiztonsága elsőrangú szempont, mondta lapunknak a szombati irodaavatás kapcsán  Farkas Tamás polgármester. A Rózsa utcai irodahelyiség - melyen a polgárőrök és a mesteremberek társadalmi munkában dolgoztak - a felszerelés és a járműtároló mellé került, hamarosan internetelérést is biztosítanak itt, hogy a napi jelentéseket gyorsabban célba tudják juttatni. 

A Polgárőr érdemérem arany fokozata kitüntetést Szommer László Horváth Róberttől vette át 

Az egyesület jubileumi közgyűlésén köszönt le az elmúlt öt évben az elnöki tisztet betöltő Gáspár Kálmán, aki munkájáért ez alkalommal Az év polgárőre 2022 címet vehette át Horváth Róberttől, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől. A Polgárőr érdemérem arany fokozata kitüntetést Szommer Lászlónak nyújtották át a közgyűlésen. A baki egyesület új elnökévé Fabriciusné Kiglics Tündét választották. Az egyesület céljai közt szerepel a tagság fiatalítása, az önkormányzat pedig a tervek szerint  a tűzoltószertár felújítását szeretné a közeljövőben megoldani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában