Nemzeti Tehetség Program

2023.04.14. 12:00

A vízzel ismerkedtek az óvodások Nagykanizsán (galéria, videó)

A Pipitér tagóvoda gyermekei pénteken a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ Vécsey utcai laborjában érdekes vízkémiai kísérleteket láthattak és számos információt gyűjtöttek a környezetvédelem fontosságáról.

Benedek Bálint

Weier Zsuzsanna a vízben élő élőlényeket is megmutatta az érdeklődő óvodásoknak

Fotó: Szakony Attila

A Nemzeti Tehetség Program keretében „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” pályázaton a Pipitér tagóvoda sikerrel pályázott és 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A nagycsoportos korosztály tíz gyermeke számára 30 órás tehetséggondozó foglalkozást szerveznek heti rendszerességgel.

– ÖkoKuckó projektünkön keresztül nemcsak szakmai anyagok vásárlására van lehetőségünk, de gyarapítottuk digitális eszközparkunkat, valamint tapasztalat- és élményközpontú programokat szervezünk a Hangraforgó tehetségműhelybe járó óvodásainknak – fogalmazott Göndör Réka, a Pipitér tagóvoda vezetője. – A tematikát ezúttal a jeles napok köré csoportosítottuk. A klímavédelem, az éghajlatváltozás, a fenntarthatósági tartalmak, a tudatos vásárlói szokások, az állatvédelem, az ökoszisztéma és a biodiverzitás mind megjelenik témáink között. Ezekhez illesztjük hozzá a digitális tartalmakat és az újrahasznosítás jegyében a kreatív alkotásokat. Az élményprogramokkal a gyerekek mentális jólétére is gondot kívánunk fordítani.

Göndör Réka hozzátette: látogatást tettek kis tehetségeikkel a nagykanizsai Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központba. Fontosnak tartják már az óvodában is felhívni a gyerekek figyelmét a víz, mint természeti kincs megóvására a tudatos, felelős vízfogyasztással. Kis odafigyeléssel is sokat tehetünk a környezetünkért és a vízkészletek megőrzéséért.

A gyerekek Weier Zsuzsanna és Bazsó Rebeka tanszéki mérnök segítségével végezhettek vízkémiai kísérleteket. Laborkörülmények között, például mikroszkóppal a vizek láthatatlan lakóit vizsgálhatták, valamint megismerhették a természetben megtalálható, víztisztításra alkalmas anyagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában