Az eső ellenére sokan a nyakukba vették a várost

2023.04.09. 08:00

A koncert után játék következett Hévízen

Nagyszombaton főként a fiatalokat, illetve a családokat csábította izgalmas programokkal Hévíz. A lurkók a városi kirakós erőpróba teljesítéséért húsvéti ajándékot kaptak.

Péter B. Árpád

Kovács Lilien az elsők között teljesítette a 12 állomásos feladatsort. Képünkön Morvai Anikónak adja át a tojás-mozaikot

Fotó: Péter B. Árpád

A négynapos fürdővárosi vigasság a Deák téri játékpark programnyitó nagypénteki élménye után szombaton előbb színházi felüdülést kínált a polgármesteri hivatal dísztermében az ifjaknak és szüleiknek, akik a Csizmás kandúr című darabot láthatták.

Ezután elkezdődött a tojáskereső játék, amely során egy lapra ragasztható mozaik 12 darabját kellett összegyűjteni a város üzleteiben. S ha összeállt a kép, az utolsó helyszínen ajándék várta a gyerekeket: a több mint kétszáz csokinyúl szalmába rejtve lapult és várta a kalandot az esős, borús idő ellenére is nagy számban vállaló fiatalokat.

A nagyszombati nyitóprogramokat a Hévízi Vállalkozók Egyesülete (HVE) szervezte, amelynek elnöke, Morvai Anikó lapunknak elmondta: idén 14 rendezvényük lesz, a legtöbb persze a nyári szezonban.

– Húsvétkor elsősorban a fiatalabbakra koncentrálunk, azt szeretnénk, hogy élményekkel gazdagodjanak – fogalmazott a civil közösség első embere, miközben sorra érkeztek a nyertes próbázók. – A színházi előadás telt házas volt, a tojáskereső program pedig sétálós-mozgásos elfoglaltságok kínált. A célunk az volt, hogy a gyerekek ne ragadjanak bent a tévé előtt, hanem jöjjenek a szabadba, persze családtagjaikkal együtt. A tapasztalatunk az, hogy az embereknek szükségük van egy kis vidámságra, mosolygásra, közösségi programra.

Kotora Pál, a HVE alelnöke emlékeztetett: az egyesület 2021 januárja óta működik, megalakulásának célja pedig az volt, hogy „történjen valami”, amivel vendégeket tudnak vonzani Hévízre a járvány időszakában is. A rendezvények összekovácsolták a város vállalkozóit, akik a közös munkát – immár baráti társaságként – a

vészterhes idők után is folytatják, élményt kínálva helyieknek s ide látogatóknak egyaránt.

– Túlzás nélkül mondhatom, rendezvényeinket megszerették – szögezte le Kotora Pál, elárulva: ez volt idei második programjuk, a következő pedig a Szuperhős kerestetik lesz a pünkösd előtti szombaton. Ez egyébként kiállta az idők próbáját, hiszen már harmadik alkalommal hívják kalandra a fiatalokat és persze családjukat.

Későbbre terveznek egy több állomásból álló sorozatot is, amelynek tematikája egyelőre meglepetés, de annyi bizonyos: ez lesz a HVE eddigi legnagyobb vállalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában