Légúti fertőzések

2023.03.10. 11:23

Zalában nőtt a légúti megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma

Míg országosan némileg csökkent, Zalában kismértékben nőtt a 9. héten az akut légúti megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az előző héthez képest, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Szabó Judit

Forrás: pixabay.com

Mint írták: február 27. és március 5. között az országban mintegy 295 400 fő fordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel (felerészben 14 éven aluliak), s közöttük 65 700 influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. A 9. naptári héten 8 közigazgatási területen nőtt, öt területen csökkent (Békés, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Zala) és hét területen (Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna) nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Nógrád, Tolna és Vas vármegye kivételével minden területen diagnosztizáltak. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 9. naptári héten öt területről összesen kilenc jelentés érkezett, Zalában nem fordult elő halmozódás.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában