Óvjuk természeti kincsünket

2023.03.21. 20:00

Víz nélkül nincs élet (videó, galéria)

A víz kék bolygónk legelemibb, legfontosabb alkotórésze, természeti kincse. Földünk élőlényei, köztük az ember használja folyamatosan, a víz tart életben mindannyiunkat.

Mozsár Eszter

Március 22-e a víz világnapja

Fotó: Pezzetta Umberto

Március 22-e a víz világnapja, ám mennyivel jobb lenne, ha minden pillanatban eszünkbe jutna: a környezetvédelem alappillére a tiszta, iható víz, ami rohamos mértékben fogy. Az ember által megbolygatott ökoszisztéma néha támogató, máskor pusztító, mostanában leginkább kiszámíthatatlan. Míg a bolygó egyes részein szárazság dúl, máshol a viharos és vizes elemekkel harcolunk. Vannak „paradicsomi” helyek, ahol az eső áztatta földek, mezők, erdők virulnak. Képes összeállításunkban éltető kincsünk előtt tisztelgünk: legyen szó a tóba ballagó folyóról, a madarak természetes itatójáról, egy megcsillanó víztócsáról vagy nyaralásunk öröméről. A csoda, amely lehet légnemű, cseppfolyós vagy éppen jéggé fagyasztja a világot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában