Zaol podcast

2023.03.17. 06:50

Seres Péter fotóriporter a Zaol-podcast vendége

Seres Péter Egerben született, Zalaegerszegen szerzett közgazdasági diplomát.

Mozsár Eszter

Seres Péter a stúdióban

Fotó: Fehér Márk

Egyetemistaként eleinte a Tarhonya Kedélyzenekar zenészeként képzelte el jövőjét, ám mégis máshogy alakult az élete. 1993 óta dolgozik fotóriporterként, újságíróként, kiadványszerkesztőként. Később úgy döntött, hogy az újságírást abbahagyja, s inkább a fotóriporteri szakmában teljesedik ki. 2008 óta a zalaegerszegi önkormányzat megbízásából a vármegyeszékhely krónikása, akinek lapunk és más helyi sajtóorgánumok közlik rendszeresen fotóit.

- Szerintem ez a megbízatás megtiszteltetés, felelősségteljes munka, ami nemcsak a jelennek, hanem a jövőnek is szól. Gondoljunk csak a 20-as években tevékenykedő Serényi Árpád kiváló fotográfusra, aki nélkül nem ismernénk a régi Zalaegerszeget.

A beszélgetés során szóba kerültek a mai digitális világ kihívásai, az archiválás izgalmas technikai kérdései. Emellett kikerülhetetlen téma a kiadványszerkesztés, amivel már 1993 óta foglalkozik, ám csupán néhány évvel később, független fotóriporterként valósíthatta meg ötleteit, legyen szó sportról, művészeti vagy éppen Zalaegerszeg értékeit bemutató albumról. Rengeteg kutatómunka és utánajárás révén született a reprezentatív, Zalaegerszeg 770 éves történetét bemutató kötet, illetve a város képzőművészeit bemutató igényes album.

Természetesen a podcastben a március 27-én nyíló XIII. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállításról is szó esett, ahol rajta kívül Pezzetta Umberto és Katona Tibor mutatja be az elmúlt év termését a Hevesi Sándor Színházban. Ugyanekkor adják majd át a Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázat legjobbjainak járó díjakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában