Az igazi teljesítmény megmarad

2023.03.16. 18:00

Pálinkás Róbert és dr. Iglódi Endre is a kitüntetettek között

Keszthely térségéből is többen kaptak rangos állami kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából. Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, dr. Iglódi Endre ügyvéd, a megye sportéletének egyik motorja pedig Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.

Péter B. Árpád

Az Egy a Természettel világkiállítás vezetőinek csapata az állami ünnepségen, a tisztikereszt átvétele után: (b-j) Kovács Zoltán, Kovács Gergely, Pálinkás Róbert, L. Simon László, Bors Richárd, Lőrinczy György, Kóródy Olivér, Németh Balázs, Gőbölös Péter és Semjén Zsolt

Forrás: ZH

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket adott át március 15. előestéjén a fővárosi Karmelita kolostorban. A politikus leszögezte: „Sok minden változik, eltűnik nyom nélkül, de az igazi teljesítmény megmarad, és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent”.

Semjén Zsolt a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adta át az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás vezető munkatársainak, köztük Pálinkás Róbertnek, a Helikon Kastélymúzeum igazgatójának, aki a 2021-es világesemény trófeakiállításért felelős kurátora volt.

Mint arról lapunk is beszámolt, a grandiózus G-pavilonban több mint kétezer, legalább ezüstérmes vagy nagyon különleges hazai trófeát láthattak az érdeklődők. Pálinkás Róbert tavaly novemberben, a Trófeák földjén című album keszthelyi bemutatóján azt mondta: nosztalgiával gondol a világkiállításra, amely óriási kihívás volt. Kollégáival egy éven át dolgozott az előkészítésen, majd a 9,5 méter belső magasságú pavilon kialakítására 12 napjuk volt. Ám a látvány s a kínált élmény megért minden fáradságot, szögezte le.

A nemzeti ünnepet követő napon Varga Judit igazságügyi miniszter adta át a Művészetek Palotájában a Magyar Arany Érdemkeresztet – mások mellett – dr. Iglódi Endre keszthelyi ügyvédnek, aki napra pontosan 44 éve kezdte el pályáját. Méltatásában az is elhangzott: vezetőként és újságíróként máig sokat tesz Zala és az ország sportéletétéért.

Kapcsolódó hír, hogy a néhány nappal ezelőtt dr. Iglódi Endrét megválasztották a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) elnökének, megbízatása a párizsi ötkarikás játékok végéig tart.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége március 13-ai ülésén döntött a MOA személyi összetételéről. Ezzel kapcsolatban azt közölték: „elnöknek dr. Iglódi Endre ügyvédet, több sport témájú kiadvány szerzőjét, a MOB Hagyományőrző Bizottságának tagját, a Magyar Kézilabda Szövetség Emlék Albizottságának elnökét, a keszthelyi Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör megalapítóját választották meg”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában