Frissen Zalából

2023.03.01. 10:23

Nagy létszámleépítés kezdődik a Postánál – a döntés Zala vármegyét is érintheti

Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválságra hivatkozva, gazdasági stabilitásának megőrzése érdekében döntött úgy a Magyar Posta Zrt., hogy csoportos létszámleépítésbe kezd.

Feol.hu

Forrás: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

Az elbocsátandó dolgozók száma eléri az 1200 főt, így érthető módon kíváncsiak voltunk arra, hány Zala vármegyei dolgozót érint a döntés, valamint hogy jellemzően milyen munkakörök szereplőinek kell munkahelyet váltani. Megkeresésünkre a Posta sajtóosztálya azt válaszolta, "a döntéssel kapcsolatos feladatok végrehajtása folyamatban van, így további információt jelenleg nem tudunk megosztani."

Amit a cég február 28-án kiadott közleményéből tudni lehet, az az, hogy "a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt." Ugyancsak a Posta honlapján olvasható, hogy a cég által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák a továbbiakban, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szintén közleményben reagált a fennálló helyzetre. Ebből kiderül, hogy "a foglalkoztatáspolitikai államtitkárság felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt.-vel, és folyamatosan nyomon követi az eseményeket. Az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedése érdekében az államtitkárság minden lehetőséget megvizsgál, tájékoztatással és szükség esetén képzési programokkal segíti a dolgozókat. Prioritás, hogy az elbocsátás előtt álló dolgozók lehetőleg egy napot se töltsenek munka nélkül, vagyis a munkából munkába elv érvényesüljön esetükben is."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában