Indul a Gyertek át hozzánk!-sorozat

2023.03.07. 16:00

Kulturális és gasztrokalandok várják a vendégeket a Balaton körül

Gyertek át hozzánk! címmel új gasztrosorozattal rukkol elő a Balatoni Kör Egyesület. A nagyszabású Kóstold körbe! elnevezésű események mellett a BK tagjai idén tavasztól több kisebb léptékű programot is kínálnak.

Péter B. Árpád

A Gyertek át hozzánk!-sorozat is élményeket kínál a látogatóknak

Forrás: BKE

Laposa Bence elnök elmondta, a téli, tavaszi és őszi hónapokban a civil közösség egy-egy szolgáltatója vállalja, hogy áthív magához más Balatoni Kör-tagokat, s együtt látják vendégül az oda érkezőket.

– Egymást ajánljuk, egymástól tanulunk és egyébként is szívesen töltjük közösen az időt – szögezte le a BK első embere. – E sorozatban a régió vendéglátó szakképző központjaival is együttműködünk.

Egy helyszínen minimum háromfogásos, tematikus menüsort kínálnak, vendégséfek és borászatok közreműködésével. Az ételeket úgy állítják össze, hogy azok tükrözzék az adott étterem koncepcióját, s egy pohár BalatonBor is mindenkor a menü része lesz.

A főételt mindig a házigazda helyszín készíti, az előétel, a leves és a desszert pedig vendégséfek munkája lesz. A borokat a BK-tag pincészetek kínálják. Joó Zoltán, az egyesület elnökségi tagja, a rendezvénysorozat egyik ötletgazdája hozzátette: a szolgáltatóknak szabad mozgásterük van a kiegészítő programokat illetően, ami lehet akár élő zene, kulturális, vagy szórakoztató esemény, vagy akár szabadtéri aktivitás is.

A Kóstold körbe!-program már bemutatkozott Keszthelyen, most itt lesz a Gyertek át hozzánk!-sorozat startja
Forrás: BKE

A Balatoni Kör tagjai számára fontos az edukáció, ezért a pénteki előkészületekre mindig meghívnak három szakácstanulót a térségből. Ők együtt dolgozhatnak majd a befutott, sikeres séfekkel. A tó környéki minőségi szolgáltatók ezzel is szeretnék motiválni, inspirálni és szakmai fejlődésükben segíteni az arra érdemes fiatalokat, árulta el Laposa Bence.

A Gyertek át hozzánk!-sorozat ezen a hétvégén a keszthelyi John’s Pubban indul, ahol a vendégek sok különlegességet kóstolhatnak, például tapolcai pisztrángroládot, konfitált kacsacombot, vagy akár pármai sonkachipsszel tálalt mangalicaszüzet is.

A nyitóhétvége a Festetics-kastélyban is kínál programot, ahol a nőnap jegyében rendhagyó tárlatvezetés várja a látogatókat, akik megismerhetik a Festetics asszonyok életét. Hévízen pedig nemcsak fürdőzhetnek a gasztrokalandorok, hanem részt vehetnek egy téli evezésen is: a 8 kilométeres távon kajakkal, kenuval vagy akár SUP-pal felfedezhetik a melegvízű patak csodáit.

A sorozat tavasszal s ősszel például Balatonszemesen, Siófokon, Káptalantótiban, Badacsonyban és Balatonmáriafürdőn folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában